kunstenaar: schilder, schrijver, fotograaf en dichter

Nieuws

Sinds 1 januari 2017 ben ik in Amsterdam lid geworden van de fotoclub NAFVA. Een actieve club met een rijke historie. Wat schilderen betreft, volg ik al enkele maanden de workshops naaktschilderen bij de Zondagsschilders aan de Geldersekade in Amsterdam. Een gezellige club mensen met altijd een borrel na op de Nieuwmarkt. Tot mijn verrassing werd in het najaar 2016 de workshop ‘schrijven van levensverhalen’ bij mij in de buurt aangeboden door Marianne van Comperen en volgde ik die met veel enthousiasme. Het komt goed van pas in de aanloop naar mijn nieuw boek waarin ik eigen levensverhalen opneem die een fictief tintje krijgen en als het me lukt absurdistisch zullen eindigen. Nu deze workshop is afgerond start ik met enkele mede-cursisten een eigen schijfgroepje in Oud West. Ook deel ik sinds enkele maanden een atelier in de broedplaats ACTA (Nieuw West Amsterdam) waar ik kan schilderen en schrijven. Dus een nieuwe start op een nieuwe woonplek heb ik na een half jaar al aardig vormgegeven. En niet te vergeten ga ik trouw 3 keer per week naar Basic Fit voor de nodige beweging en reductie van kilo’s.

Fotografie-expositie ‘Gevangen Licht’ : november/december 2016

Samen met 2 fotografie collega’s (Luuk den Hartog en Gerdien Fokkema) presenteerde ik in ’t Oude Raadhuis te Beek & Donk een selectie van mijn abstract werk, straatfotografie en architectuur fotografie. Ik mocht op veel enthousiaste belangstelling rekenen en kijk terug op interessante gesprekken. Aanleiding hiertoe was ook mijn recent gedrukt portfolio fotoboek 2014-2016.

Groepsexpositie Fotoclub Ericamera 2016

Vanwege mijn verhuizing naar Amsterdam heb ik per 1-1-2017 mijn lidmaatschap bij fotoclub Ericamera Eindhoven moeten opzeggen. Maar ik kon gelukkig nog wel deelnemen aan de jaarlijkse groepsexpositie en toonde daar enkele zwart-wit foto’s uit de serie straatfotografie, een tweetal foto’s van afgekluifde deuren en twee collage-foto’s welke ik samenstelde uit knipsel van eigen werk.

Boekpresentatie biografie Rini Geven  1-7-2016 : hoofd, hart en intuitie !

Vrijdag 1 juli 2016 vond de lancering plaats van de biografie over het leven van Rini Geven, een Nuenense ondernemer.Ik trok ruim een half jaar intensief met Rini op en hield wekelijks interviewgesprekken met hem. Daarnaast werden ruim 20 personen die deel uitmaakten en nog maken in Rini’s leven door mij geïnterviewd. De boekpresentatie vond plaats in John Geven Studio’s, Spegelt 45-47 te Nuenen en werd door ruim 150 genodigden bijgewoond. Heeft u interesse in het boek dan kan u dat bij mij bestellen voor 10 euro, excl. verzendkosten en een mailtje sturen naar roxanneswan@ziggo.nl Maar u kon ook naar de afscheids-kunst-expositie van mij komen op 2 en 3 juli in onze voormalige galerie ’t Weefhuis, Lucas van Hauthemlaan 1 te Nuenen. Beide dagen is de galerie open van 14 tot 17 uur en daar is, naast haar schilderijen, ook de biografie te koop.


In galerie ’t Weefhuis hield ik  2 en 3 juli 2016 van 14:00 tot 17:00 uur mijn afscheidsexpo-expositie  !

De insteek was  ‘mijn afscheid + mijn cadeau aan Nuenen’. De reden was mijn definitieve verhuizing naar Amsterdam.  ALLES MET 75% KORTING!
De opbrengst was overweldigend en ging naar het goede doel ‘Stichtng Leergeld’ in Nuenen. Aangeboden werd de collectie van mijn schilderijen en een deel van onze schilderijen en beelden verzameling van andere kunstenaars.